Allmänt
Bakgrund
Föreningen bildades år 2001, då vi köpte fastigheten Rudviken1 av det kommunala bostadsföretaget Solnabostäder. Fastigheten färdigställdes 1985, och består av 116 lägenheter. Kvarteret Rudviken byggdes ursprungligen 1928-1931, men den bebyggelsen revs 1981-1984 för att ge plats för den nuvarande. Ännu tidigare, fram till i början av förra århundradet, låg här sjön Rudsjön, som med tiden grundades igen av landhöjning och tippmassor.
Information
Vi har ett digitalt informationssystem med digitala skärmar i trapphusen och i en app
Kontakt med styrelsen får du via e-post eller genom att lägga en lapp i föreningens brevlåda.
Årsmötet
Årsmötet är det högsta beslutande organet. Det ska enligt stadgarna hållas senast före juni månads utgång. Den fylligaste informationen om föreningens verksamhet hittar man i årsredovisningen. Självklart är det viktigt att så många som möjligt sluter upp på årsmötena, och att alla gör sina stämmor hörda genom motioner till mötet och genom att delta i diskussionerna.
Medlemskap
En förutsättning för att ett köpeavtal ska bli giltigt och att en överlåtelse av bostadsrätten ska ske är att köpare eller köparna beviljats medlemskap i föreningen. Samtidigt måste medlemmen som säljer bostadsrätten begära utträde ur föreningen. Formellt sett beviljas medlemskap av styrelsen vid ordinarie styrelsemöte, och är i de allra flesta fall en ren formalitet. Grava ekonomiska anmärkningar kan utgöra hinder för medlemskap. Grundprincipen är att den som innehar en lägenhet också ska bo i den. Den får inte heller användas för kommersiell verksamhet. Bostadsrätten får inte överlåtas på juridisk person. Vi godtar alltså inte ett företag som vill köpa en övernattningslägenhet till sina anställda.
Är du ny medlem i föreningen? Då kanske du är intresserad att läsa vårt välkomst brev - Välkommen!
Bredband och TV
Föreningen har ett gruppavtal gällande både bredband och digitalt och analogt TV-utbud
Parkeringsplatser
Föreningen disponerar inga parkeringsplatser men parkeringsmöjligheterna är goda. Man kan ansöka om boendeparkeringstillstånd genom Solna Stad. I det nybyggda området bakom Blomgården finns ett parkeringshus där man kan hyra parkeringsplats.
Sophantering
I samband med vår- och höststädningarna beställer vi alltid en container för grovsopor. I övrigt hänvisar vi till kommunens anläggning i Kvarnkullen, som ligger på Enköpingsvägen 129. För återvinningsmaterial, bland annat tidningar, pappersförpackningar och glas, finns för närvarande en miljöstation vid korsningen Blomgatan och Västra vägen. I sopnedkasten får endast väl förpackade hushållssopor kastas, annars kan det lätt bli stopp i sopnedkasten, med mycket extraarbete som följd. Dessutom får föreningen böta om annat än hushållsspor kastas i sopnedkasten.